Zelf beginnen met de lockpick sport

In films zie je het weleens voorbij komen dat een schurk of juist de held een slot weet open te peuteren met niets meer dan een paperclip. Dit fenomeen heet lockpicking en het kan echt!

 

Waarom is lockpicking niet verboden?

Lockpicking is wel verboden wanneer je het verdacht gebruikt. Wanneer je midden in de nacht met een lockpick rond loopt. Dan is dit even strafbaar als wanneer je met een breekijzer rondloopt.
 

Waarom worden lockpicks verkocht?

Lockpicks worden verkocht omdat lockpicking ook als een sport beoefend kan worden. Dit is erg vreemd voor veel mensen omdat ze er niet veel van af weten en het alleen kennen van films.

In deze films wordt lockpicking erg overdreven en lijkt het net alsof je er magisch elk slot mee kunt open krijgen. In de realiteit is het een hele lastige klus waar veel toewijding, oefening en kunde bij gepaard komt.

Juist deze uitdaging is wat mensen trekt om een slot te openen met lockpicking. Het is niet om te oefenen voor een eventuele praktische toepassing. Maar het is meer omdat het moeilijk is en het leuk is om het dan toch uiteindelijk voor elkaar te krijgen.
 

Hoe werkt lockpicking?

Om een slot te openen met lockpicking moet je echt in het slot duiken. Je hebt slechts een kleine beweeg ruimte en je moet alles blindelings doen. Het is daarom erg belangrijk om in je hoofd een beeld te krijgen van wat er binnen in het slot gebeurd terwijl je het slot aan het lockpicken bent.

De werking van een slot

Meestal bestaat een slot uit 5 paar pinnen. In totaal dus eigenlijk 10. Maar ze zitten in een rij van 5. Deze pinnen moeten naar een onbekende positie gebracht worden. Als ook maar 1 pin niet helemaal correct zit dan kan het slot niet open. Dit alles gebeurd blindelings op een zeer kleine schaal.

Zelfs wanneer je de juiste combinatie zou weten dan is het alsnog lastig om dit voor elkaar te krijgen!

Wil je meer leren over de lockpick sport? Bekijk de website van de http://www.LockpickingUniversiteit.nl/

local_offerevent_note July 23, 2017

account_box Internetbureau


local_offer